z13

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange skoleelever, der sukker både længe og højlydt, når det er ved at være den tid på året til, at de skal i teater. Der er nemlig mange, der finder det yderst kedeligt og måske endda også en smule uforstående og svært at følge med i de ting, som der foregår på scenen. Derfor er der flere, der ikke helt begriber, hvad der er så specielt ved netop skuespil – og det er ærgerligt, når der her er tale om en ældgammel kunstform, der på mange måder kan være med til at berige i hverdagen.

Det handler om at nå frem til den helt rette stemning med sin rolle

Ligesom med så meget andet kunst, så er skuespil noget, der skal betragtes, og det er noget, som man skal lade sig forundres over. Man skal blive betaget af de evner, som den enkelte skuespiller besidder, når han eller hun mestrer en rolle til fulde og perfektion.

Derudover handler skuespil i mange henseende om noget vigtigt, som tager udgangspunkt i en bestemt begivenhed, noget svært i hverdagen eller blot noget, som vi alle burde give lidt flere tanker. På den måde er et stykke ofte med til at sætte flere tanker i gang hos folk, og derfor vil mange også gå fra teateret med en undrende fornemmelse, men dog stadig i en opløftet stemning.

Der findes helt sikkert også et stykke, der fanger din interesse

Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Så er du sikkert en af dem, der stadig støtter den ældgamle form for kunst. Og det er faktisk lige meget, om der er tale om de meget litterære stykker, som der er mange, der kan have svært ved at tygge sig igennem eller de mere underholdende former for skuespil, der vises på for eksempel TV eller de store scener i form af satire.

Der er nemlig rigtig mange forskellige former for skuespil, og derfor handler det for den enkelte bare om at finde ud af, hvad der synes spændende.

Derfor er det en kunstform, der er svær at beherske

Skuespil er derfor ikke bare kedelige fraser og overdådigt tøj på de store scener midt i rampelyset. Det er også den kunstform, der udspiller sig i spændende film, og hvor man virkelig kan leve sig ind i en rolle. Det er den tårer, man fælder for en rolle i en film, man har fuldt med glæde og sorg, og det er den humor, der kan fylde en, og som man kan huske tilbage på og fortælle om, når der er behov for lidt mere smil i hverdagen. Derfor er skuespil en kunstform – og derfor er den også så svær at beherske.