z13

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange unge mennesker især, der drømme rom at gøre sig en karriere på det store lærred. Og derfor er der også flere, der kaster sig ud i de projekter, hvor det handler om at anskaffe sig bare de mindre roller i alt lige fra skuespil til reklamefilm, med håbet om, at man en dag vil blive opdaget og dermed castet til en af de lidt større film. Og når først det er sket, så kan det jo kun tage til i fart og blive til en stor succes.

Skuespiller

Benyt dig af de muligheder der melder sig 

Er det også en drøm, du går rundt med? Og bobler det i din mave for at komme ud og lave skuespil? Så findes der heldigvis en lang række forskellige bureauer landet over, der caster alt fra børn til ældre til forskellige ting. Og derfor er det en gylden mulighed for dig – alle skal jo starte et eller andet sted. Du bør derfor tage et kig på de mange forskelige muligheder, som der byder sig for dig og byde ind for dem, som der falder inden for din interesse.

Meld dig ind hos det lokale teater 

Derudover bør du øve dig – meget. Det er de færreste, der bare med det samme kan beherske alle de teknikker, som der skal bruges, når man er en erfaren skuespiller. Derfor kan det være en fordel for dig at melde dig ind i for eksempel en lokal teatertrup, hvor du får kyndig vejledning ud i at spille forskellige roller. Det handler nemlig om, at du skal kunne beslag på dig selv for en stund og på den måde træde ind i en helt anden karakter, som måske opfører sig helt anderledes, end du selv gør. For mange kan det godt være yderst grænseoverskridende. Men det er god træning.

Bliv tryg foran et stort publikum 

Det er også en ide, at du øver dig i at stå foran et større publikum. Og det er faktisk lige meget, om der er tale om, at du spiller en rolle på en scene, at du holder et foredrag eller noget helt andet. Det handler om, at du skal kunne tude at være i fokus, mens der er andre, der har deres blikke fæstnet mod dig. Når først du kommer i gang med dit skuespil, vil der nemlig være mange, der er klar til at bedømme dig og dine bedrifter, og du vil set på med helt andre øjne end det, som du kender til i dag.

Publikum

Lær at du bliver bedømt

Derfor er det også vigtigt, at du er klar til at tage de udfordringer med dig et liv som skuespiller, kan bringe. Der vil nemlig altid være nogle, der ikke kan lide den måde, du spiller på, lige såvel som der vil være dem, der forguder dig. Og begge kan være svære at håndtere. Det kan nemlig være svært pludseligt at være i centrum – både på den negative og den positive måde.