z13

Drømmer du om at stå på scenen eller foran et kamera? At blive skuespiller er for mange en stor og uopnåelig drøm. Men du kan gøre din drøm til virkelighed, selv hvis du er under uddannelse. Det kan være svært at finde et job inden for skuespillerbranchen, men det er ikke umuligt. Her er nogle tips til, hvordan du kan komme tættere på at udleve din skuespillerdrøm, mens du stadig er under uddannelse:

Bliv involveret i dit lokale teater

Den bedste måde at komme i gang med skuespillerfaget på er at engagere sig i dit lokale teater. Hvis du og din roomie har snakket om at skulle gå afsted sammen, så er det nu, I har muligheden. På denne måde får du mulighed for at møde andre skuespillere og få noget erfaring i bagagen. Måske det kan ende ud med at blive et betalt job. Du kan starte med at indsende uopfordret ansøgninger eller gå direkte til værks og møde personligt op. Bare sørg for, at hvis du får et betalt arbejde, at du ikke kommer til at få mere i løn, end du har mulighed for, imens du er under uddannelse. Du må tjene et maks. beløb ved siden af det, du får månedligt i SU.

Deltag i åbne auditions

En anden måde at komme til at blive skuespiller på er ved at deltage i åbne auditions. Disse annonceres normalt online eller nogle gange (stadigvæk) i aviser. Det kan blot være som statist, som du kan begynde med. Tag en veninde eller din roomie i hånden og se, om I ikke kan få noget sjov statist arbejde. Hvis du klarer dig godt, kan du måske endda få en rolle som statist til næste gang. Det er med at gøre sig bemærket, hvis du ønsker at blive skuespiller. Få så mange statist – og mindre roller som muligt, så du har noget på dit CV.

Tag på kurser i weekenden

Hvis du virkelig ønsker at give din skuespillerkarriere et skub, kan du overveje at tage kurser i weekenden. På den måde behøver du ikke at gå glip af din skolegang, imens du jagter din skuespillerdrøm. Det er en god måde at få mere erfaring og lære nye ting på. Du skal bare sørge for at vælge et kursus, der passer til dig. Inden du vælger det første og bedste kursus, bør du beregn dit rådighedsbeløb. På denne måde kan du undersøge, om du har råd til at kunne betale disse kurser.