z13

Der er mange, der drømmer om rampelyset og den store scene, og derfor er der flere, der efterhånden kaster sig ud i den meget krævende kunst, skuespil. Det er noget, der tærer kraftigt på mange af ens kræfter, idet man ofte skal vise flere sider af sig selv, som man slet ikke vidste, at man rummede lige såvel, som man skal kunne give slip på sine hæmninger for bare at spille sin rolle fuldt ud.

For mange er det meget grænseoverskridende, men det er også for alvor noget, der kan give selvtillid og masser af glæde. Derfor handler det om at spille den bedste rolle, man kan.

Sørg for at starte i de trygge roller – og byg så op til det store rampelys

Og det kan ske på flere måder. For det første handler det om at melde sig til casting på de roller, som man finder interessante. Det kan for eksempel være, at man er god til at spille den uskyldige teenager, den grumme betjent eller den søde mor. Ofte er der mange roller, der skal besættes, og derfor er der med sikkerhed en, der passer bedre til dig end andre.

Derudover handler det også om, at du ikke skal tage munden for fuld. Føler du dig ikke tryg i mor-rollen, skal du ikke søge den, og så er det måske bedre at lede efter en af de mindre roller. På den måde får du også god træning ved at starte i de små, og så kan du senere bygge på med diverse erfaringer.

Spil ikke en rolle i hverdagen – vær god mod dig selv

Derudover handler det om at være tilfreds med sig selv. Det betyder, at du skal acceptere den person, som du er, ellers kan det være svært at leve dig ind i andre roller, når du konstant skal gå og have en facade på i det daglige. Gør derfor de ting, som gør dig glad, gør noget godt for dig selv og kæmp for det udseende, du drømmer om.

Det kan for eksempel være at du gerne vil rejse, inden du slår dig ned – gør det! Det kan være, at du gerne vil gøre noget ved dit hår – gør det! Eller det kan være, at du har svært ved at sove om natten, hvorfor du også bør gøre noget ved det. Det kan du for eksempel gøre ved at investere i en bideskinne, der sørger for, at du ikke forstyrres af dig selv, når du skærer tænder om natten, hvilket godt kan være en tendens for de mange nervøse skuespillere, lige inden at de skal præstere på scenen. Med en bideskinne er du sikker på, at du ikke har ondt i kæben og tænderne, når du skal stå på scenen dagen efter.